Екскурзии за над 300 брезнишки ученици до забележителности в България

„Училище на колела“ организира СУ „Васил Левски“ за своите възпитаници. Проектът ще разнообрази образователната програма на повече от 300 ученици в гр. Брезник чрез поредица от екскурзии до ключови дестинации в България. Те се финансират по съвместен проект на Община Брезник и „Асарел-Инвестмънт“ АД. Фирмата е представена в Брезник чрез своето дъщерно дружество „Трейс Рисорсиз“ ЕООД. 

Ученическите пътувания започват на 14 октомври 2017 г. и имат за цел да обогатят знанията на децата като ги запознаят по атрактивен начин с повече подробности за географията, историята и културните забележителности на нашата страна. 

Всеки първокласник ще има възможност да посети родното място на патрона на училището – Васил Левски. Учениците от втори клас ще научат повече за дейността на Апостола, като отидат до Ловеч и Къкринското ханче. По-големите ученици ще видят емблематични възрожденските места като Копривщица и Шипка. Едни ще бъдат в центъра на най-големите градове на България като София и Пловдив, а други – ще се качат в Рила, Пирин и Стара планина.

Подготовката за екскурзиите се осъществява от класните ръководители. Пътуванията и посещенията на туристическите обекти са напълно безплатни за учениците и техните родители. 

Проектът „Училище на колела“ се реализира чрез безвъзмездно предоставени средства от „Асарел-Инвестмънт“ АД с цел подпомагане развитието на образованието, насърчаването на детските и младежките дейности в община Брезник. Дарението беше направено в началото на 2017 година и предвижда финансова подкрепа също за културните дейности и институти в Брезник, за развитието на спорта, инфраструктурата и други. Конкретните проекти, които се финансират с дарението, се предлагат и администрират от Община Брезник в съответствие с обществената им значимост.